Kategoriat
Yleinen

Suorahakupalvelu on tehokas ratkaisu

Suorahakupalvelu on rekrytointiyritysten tarjoama ratkaisu avoimen työtehtävän täyttämiseen, jossa rekrytointikonsultti ottaa suoraan yhteyttä potentiaalisiin ehdokkaisiin. Suorahaku on toimiva ratkaisu erityisesti johdon tai asiantuntijoiden rekrytointiin, sillä halutun henkilön kriteerit voivat olla tarkoin määritelty etukäteen. Johdon tehtäviin ehdokkaiden saatavuus on rajoitetumpaa, tarkasti asetetut pätevyys- ja ominaisuusvaatimukset rajaavat sopivien henkilöiden määrää. 

Suorahakupalvelussa rekrytointi ulkoistetaan rekrytoinnin ammattilaisille, jotka kartoittavat avoimeen työtehtävään sopivat henkilöt. Rekrytoija kontaktoi suoraan tehtävään sopivia henkilöitä ja yrittää houkutella heitä mukaan prosessiin. Usein suorahakua käytettäessä yritys haluaa pitää hakuprosessin salassa, esimerkiksi strategisista syistä. Monissa asiantuntijoiden rekrytoinneissa käytetään nykypäivänä sekä suorahakua että julkista työpaikkailmoitusta. Tätä kutsutaan hybridihauksi. 

Laadukas suorahakupalvelu tarkoittaa asiantuntevaa rekrytoijaa, joka osaa hommansa. Tärkeintä suorahaussa on ymmärtää asiakkaan liiketoiminta, brändi sekä työnhaun tarpeet. Rekrytointi voi mennä pahasti pieleen, jos rekrytoija ei tajua asiakkaan liiketoiminnan ydintä. Rekrytoinnin tarpeita pitää arvioida nykyhetken lisäksi myös tulevaisuuden kannalta. Johdon rekrytointi määrittelee yrityksen tulevaisuuden suunnan. 

Laadukas suorahakupalvelu

Vaikka yritys tietäisi millaisen työntekijän se haluaisi, voi hyvä rekrytoija olla avuksi ja auttaa valitsemaan sopivan henkilön kriteerit avoimeen tehtävään. Haettavalle henkilölle luodaan profiili, jonka perusteella rekrytoija etsii mahdollisia ehdokkaita. Parhaimmillaan rekrytoija tuo profiiliin uusia näkökulmia ja rekrytointi onnistuu täydellisesti.

Liiketoiminnan ymmärtämisen ja profiilin luonnin lisäksi tärkeää on huolellinen taustatutkimus. Ennen palkkausta henkilöitä kerätään, rajataan pois, haastatellaan ja tehdään jopa psykologisia testejä sopivuuden selvittämiseksi. Ehdokkaan substanssiosaamisen selvittäminen on nykypäivänä helppoa, sopivuus yrityksen kulttuuriin on ihan toinen juttu. Tästä syystä rekrytointi on pitkä prosessi. Kelvollisia ehdokkaita etsitään monelta taholta ja heihin ollaan yhteydessä suoraan. Perusteellisen taustatutkimuksen ansiosta haastatteluihin valikoituu vain parhaat kandidaatit. 

Osaaminen pelkästään asiakkaan liiketoiminnasta ei riitä, headhunterilla pitää olla laaja käsitys myös koko toimialan toiminnasta. Tämä auttaa potentiaalisten työntekijöiden houkuttelussa. Mitä vähemmän sopivia ehdokkaita on, sitä tärkeämmät houkuttelutaidot ovat. Taitavimmat headhunterit myyvät avoimen työpaikan kenelle tahansa ja tuovat asiakkaan eteen vain parhaat ehdokkaat.

Työnantajayritys voi ulkoistaa vain taustatutkimuksen teon ja hoitaa rekrytoinnin loput järjestelyt itse. Headhunterista on apua kuitenkin myös haastatteluissa ja lopullisissa valinnoissa. Varsinkaan johto- ja asiantuntijatehtävien palkkaus ei ole helppo ja yksinkertainen juttu. Rekrytoija auttaa haastattelunrungon luomisessa, hakijoiden vertailussa ja lopullisessa päätöksenteossa. Yhteistyöllä päästään parhaaseen lopputulokseen eikä työnantaja tee kalliita ja liiketoimintaa haittaavia virherekrytointeja. 

Vastaa